Child Welfare Policy Manual

Questions & Answers

3.5E Independent Living, Educational and Training Vouchers, Match

1. Question: Can non-State funds (e.g., private dollars, in-kind) be used to match the
voucher funds?

Answer: Yes. States may use third-party, in-kind sources to match Chafee funds consistent
with 45 CFR Part 75.306.

Note: This answer previously referenced 45 CFR Part 92. 45 CFR Part 75 supersedes 45
CFR Part 92 effective December 26, 2014 (79 FR 75871, Dec. 19, 2014).

o Source/Date: 4/4/05 (revised 11/2/2016)
* Legal and Related References: 45 CFR Part 75; 79 FR 75871, Dec. 19, 201492; 81
FR 3022, Jan. 20, 2016

2. Question: Must State or in-kind funds used to match the voucher program follow
the same program rules as the Federal dollars?

Answer: Yes. States may not use matching funds for unallowable costs of the voucher
program or to otherwise serve youth who are ineligible for the vouchers in accordance with
45 CFR 75.306.

Note: This answer previously referenced 45 CFR Part 92. 45 CFR Part 75 supersedes 45
CFR Part 92 effective December 26, 2014 (79 FR 75871, Dec. 19, 2014).

o Source/Date: 4/4/05 (revised 11/2/2016)
o Legal and Related References: 45 CFR Part 75; 79 FR 75871, Dec. 19, 2014; 81 FR
3022, Jan. 20, 2016
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